Foredrag med perA. Levende ord fra en levende mand.
Et foredrag med og om perA vækker tanker, er lærerigt, underholdende, provokerende, foruroligende, optimistisk – og frem for alt konkret og brugbart.
Foredrag, Livstruende sygdom, Kritisk sygdom, Kræft, Cancer, Kemo
15492
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15492,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Foredrag

LEVENDE ORD FRA EN LEVENDE MAND

Et foredrag med og om perA er en øjenåbner, hvor du – via konkrete udfordringer fra Pers eget liv med en alt for hård barndom, en livstruende sygdom og et absolut positivt livssyn på trods, får adgang til at se dit eget liv og din egen situation i et nyt perspektiv.

 

Et foredrag med og om perA vækker tanker, er lærerigt, underholdende, provokerende, foruroligende, optimistisk – og frem for alt konkret og brugbart ift. at tænke seriøst over, hvornår og hvordan du kommer i gang med at leve det liv, du ønsker og drømmer om.

TAGER DU DIT LIV 100 % SERIØST?
Hvordan forbereder du dig på i morgen? Hvordan skal din dag begynde? Står du tidligt op, går i bad, spiser morgenmad og kører på job? Eller sover du til du vågner, snupper et bad, spiser morgenmad og pakker bilen med fiskegrej, golfkøller, ski eller hvad, der nu frister? Og hvis ikke, hvad forhindrer dig så i at gøre det?
TÆNK HVIS DU SKAL NÅ DET HELE INDENFOR GANSKE FÅ ÅR
Tænk hvis du havde kræft, at dit hjerte var i gang med at nedbryde sin egen muskulatur – forestil dig, at du har en elendig og voldelig barndom med i bagagen, at du elsker dit job og dit liv – men altså nu er nødt til at tænke alt ind i en ny og foruroligende kontekst med en absolut usikker fremtid i sigte.
HVAD HAR DU SÅ TRAVLT MED?
Tager du dit liv seriøst, fortsætter du bare, som du plejer – eller sætter dig ned og tænker over, hvad du allermest har lyst til at gøre i morgen, i overmorgen, i næste uge, om en måneds tid, om et år eller længere ude i fremtiden?
HVAD VILLE DU GØRE DEN DAG, DET HELE ER FOR SENT?
Jeg trak stikket ud. I en hel uge. Gemte mig. Tudede snot. Havde ondt af mig selv. var bange, i urimelig grad. Mistede modet og lysten til livet. Følte skyld og skam. Men da ugen så var gået, rejste jeg mig, vaklede ud under bruseren, tørrede øjnene, ringede til en terapeut, talte med mine nærmeste – og så kaldte man ellers alle mine små soldater sammen og holdt krigsråd, lagde strategier. Hvad ville du gøre?
SÅDAN FORBEREDTE JEG MIG PÅ DEN FREMTID, JEG STADIG IKKE KENDER
Jeg gik i krig. Kæmpede. For jeg er kriger. Men allerførst lagde jeg en strategi. Visualiserede mine kampe. I samarbejde med alle mine indre soldater, som altid står klar til at hjælpe mig. For de findes, de små soldater. De bor inde under huden, i kroppen, hvor de dagligt kæmper for at holde styr på alt det usynlige – både de gode signaler og de dårlige symptomer.
HVORDAN FORBEREDER ALLE ANDRE SIG PÅ EN FREMTID, DE IKKE KENDER
Ikke at kende sin fremtid er vel vilkårene for os alle. Ikke desto mindre buser vi afsted derudaf med 130 km i timen for at nå og få alt det, vi tror, vi skal nå og eje. Men som ikke gør os en skid lykkeligere, når det kommer til stykket. Eller rigere for den sags skyld. For prisen bliver, at vi flytter fokus fra oplevelsen af nuet som noget, der er opnåeligt og glædeligt, til at udnytte nuet som et middel til at nå det, man ikke aner, om man alligevel når frem til. Og så er vi slået tilbage til start.