Hvem er perA? Levende ord fra en levende mand.
perA, er en mand, som har knoklet røven ud af bukserne hele livet. Da Per skulle til at nyde frugterne af sit hårde arbejde, blev han ramt af kræft.
Foredrag, Workshop, Kræft, Cancer, Muskelsvind i hjertet, Kardiomyopati
15484
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15484,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Hvem er perA?

HISTORIEN OM EN MAND DER IKKE BARE SÅDAN LIGE GIVER OP

PperA, altså Per Andersen, er en mand, som har knoklet røven ud af bukserne hele livet – for primært at overleve og sekundært at leve. Og da det hele ligesom var på plads og Per skulle til at nyde frugterne af sit hårde arbejde, blev han ramt af lymfekræft, kæmpede imod, vandt – og blev så ramt af følgevirkningerne af heftig kemo; muskelsvind i hjertet, også kaldet kardiomyopati med regional dyskinesi, en sygdom, som helt sikkert ender med at tage livet af ham. Men omvendt også en sygdom, som har bragt ham i en situation, hvor han gennem foredrag stiller op til kamp, til debat, til snak, til diskussion – og dermed modigt og gavmildt deler sin viden og indsigter med folk, som gerne vil lære mere om, hvordan man kan leve livet fuldt ud – lige nu og her.

BUNDESLIGAHÅR, BRYLCREME OG KÆRLIGHED TIL SALG OG MARKEDSFØRING

perA blev født hjemme i Absalonsgade, 9000 Aalleren. Faderen var stangberuset og psykopatisk ondskabsfuld, moderen var flegmatisk og pulsede cerutter. Ikke desto mindre udviklede han sig til en kriger og en survivor, som kastede sig ud i alt fra sport, dans, musik, piger og en masse andre herlige udfordringer.

 

Det professionelle liv begyndte i Aarhus, hvor Per – med Bundesliga-hår – begyndte sin karriere med at sælge frisørartikler. Og efter det, noget nyt og andet – hele tiden var han i gang med et eller andet, som kunne give penge og status. Det betød ikke så meget, hvad det var – bare der var noget, og bare det gav noget.

Senere faldt kærligheden på salg og markedsføring – mere end et kvart århundrede er det blevet til – og de sidste 11 skønne år med fokus på salg og kommunikation sammen med de skønneste kolleger på NORDJYSKE Medier.

 

Nu er fokus – udover et hverdagsliv med voksne børn og børnebørn, og masser af kærlighed til livet – flyttet til formidling og foredrag om det at leve sit liv i nuet, om at ville videre på trods og om at ville dele sine indsigter og viden med andre; både de som er udfordret af sygdom, deres pårørende, patient- og personaleforeninger samt mange andre, som også har mod på at tale om alt det, der alt for ofte er forbundet med tavshed.

Jeg blev født en torsdag i december 1963. I Aalborghallen spillede de 'Teenagerlove' med Preben Neergård og Birgitte Reimer i hovedrollerne, The Beatles gav koncert på Odeon i Nottingham og John F Kennedy var lige blevet skudt i Dallas, Texas.

Book et foredrag med perA og få hele historien – og lidt til.

TAGER DU DIT LIV 100 % SERIØST?
Hvordan forbereder du dig på i morgen? Hvordan skal din dag begynde? Står du tidligt op, går i bad, spiser morgenmad og kører på job? Eller sover du til du vågner, snupper et bad, spiser morgenmad og pakker bilen med fiskegrej, golfkøller, ski eller hvad, der nu frister? Og hvis ikke, hvad forhindrer dig så i at gøre det?
TÆNK HVIS DU SKAL NÅ DET HELE INDENFOR GANSKE FÅ ÅR
Tænk hvis du havde kræft, at dit hjerte var i gang med at nedbryde sin egen muskulatur – forestil dig, at du har en elendig og voldelig barndom med i bagagen, at du elsker dit job og dit liv – men altså nu er nødt til at tænke alt ind i en ny og foruroligende kontekst med en absolut usikker fremtid i sigte.
HVAD HAR DU SÅ TRAVLT MED?
Tager du dit liv seriøst, fortsætter du bare, som du plejer – eller sætter dig ned og tænker over, hvad du allermest har lyst til at gøre i morgen, i overmorgen, i næste uge, om en måneds tid, om et år eller længere ude i fremtiden?
HVAD VILLE DU GØRE DEN DAG, DET HELE ER FOR SENT?
Jeg trak stikket ud. I en hel uge. Gemte mig. Tudede snot. Havde ondt af mig selv. var bange, i urimelig grad. Mistede modet og lysten til livet. Følte skyld og skam. Men da ugen så var gået, rejste jeg mig, vaklede ud under bruseren, tørrede øjnene, ringede til en terapeut, talte med mine nærmeste – og så kaldte man ellers alle mine små soldater sammen og holdt krigsråd, lagde strategier. Hvad ville du gøre?
SÅDAN FORBEREDTE JEG MIG PÅ DEN FREMTID, JEG STADIG IKKE KENDER
Jeg gik i krig. Kæmpede. For jeg er kriger. Men allerførst lagde jeg en strategi. Visualiserede mine kampe. I samarbejde med alle mine indre soldater, som altid står klar til at hjælpe mig. For de findes, de små soldater. De bor inde under huden, i kroppen, hvor de dagligt kæmper for at holde styr på alt det usynlige – både de gode signaler og de dårlige symptomer.
HVORDAN FORBEREDER ALLE ANDRE SIG PÅ EN FREMTID, DE IKKE KENDER
Ikke at kende sin fremtid er vel vilkårene for os alle. Ikke desto mindre buser vi afsted derudaf med 130 km i timen for at nå og få alt det, vi tror, vi skal nå og eje. Men som ikke gør os en skid lykkeligere, når det kommer til stykket. Eller rigere for den sags skyld. For prisen bliver, at vi flytter fokus fra oplevelsen af nuet som noget, der er opnåeligt og glædeligt, til at udnytte nuet som et middel til at nå det, man ikke aner, om man alligevel når frem til. Og så er vi slået tilbage til start.